;Korte geschiedenis van ons verhuurbedrijf

In de jaren 70 is Rik Bartholomeeusen begonnen met een stel oude bruggen en ander materiaal te verhuren. Een  specialiteit was het plaatsen van betonstellingen.

Het was hard werken maar er werden resultaten geboekt. In 1977 werd met deze activiteit officieel gestart als bijberoep.

De activiteiten werden meer en meer uitgebreid. De avonden en weekends volstonden niet om het vele werk uit te voeren. In 1978 werd dan ook de éénmanszaak opgericht.

Voor het eerst duikt de naam RIBA op. De naam is afgeleid van de eigen naam RI(k) BA (rtholomeeusen). Bij de eerste inschrijving in het handelsregister, de voorloper van de kruispuntbank, werd als doel opgegeven: de verhuur van materiaal voor de bouw en de kleinhandel in bouwmateriaal.

De klanten werden goed verzorgd en de mondelinge reclame deed de rest. De klantenkring werd uitgebreid naar aannemers. Vele klanten uit de beginjaren zijn nog steeds klant, sommigen zelfs van vader op zoon.

 

In 1977 werd dan de eerste betonpomp aangekocht. Deze betonpomp bleef dienst doen tot in 1997 waarna ze verkocht werd aan een klant in Griekenland.

In 1992 werd dan ook Riba Pompservice opgericht, zodat deze onafhankelijk van het verhuurcenter kon werken. Momenteel heeft Riba Pompservice 20 betonpompen met bijhorende chauffeurs ter beschikking.

In 1985 werd dan de verkoop afdeling opgestart. Deze activiteit werd een groot succes omdat er steeds meer vraag was naar bouwmachines. In 1986 werd begonnen met import van bureel- en materiaalcontainers.

Dit was het begin van de import uit verschillende Europese landen. Nu importeert Riba, betonmolens, I-balken, stortbakken, silo’s en andere materialen.

 

 

Riba Rent bestaat meer dan 35 jaar. Vanuit een éénmanszaak in de jaren '80 breidde ons bedrijf uit naar afdelingen te Brecht, en Asse...

 {{col.Omschrijving1}}

{{col.Omschrijving1}}

Meer... Meer...


{{slide.Artikel.Omschrijving1}}

{{slide.Artikel.Omschrijving1}}
Informatie
{{prop.Description}} {{prop.Value}}
Veiligheid {{ico.Description}}
Info {{slide.Artikel.Memo}}
Beschikbaarheid {{slide.Artikel.AantalStock - slide.Artikel.AantalStockBezet}}
Prijs {{slide.Artikel.PrijsDag}}
{{slide.Artikel.PrijsWeekend}}
{{slide.Artikel.PrijsWeek}}
{{slide.Artikel.PrijsMaand}}
{{slide.Artikel.MemoTextSmall}}
{{slide.Artikel.MemoTextAll}}
{{ slide.Artikel.Omschrijving1 }}